دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
از اواسط دهه 1990 بسیاری از کتابخانههای آموزش عالی از نقشهای سنتی اولیه به (1) خریداران و ارائهدهندگان منابع پژوهشی و (2) ارائهدهندگان خدمات پژوهشی به نقشهای جدید، پیشرفته و مکمل عصر دیجیتال مربوط به ایجاد دانش دیجیتال با دسترسی آزاد و نشر دیجیتال، ایجاد منابع دیجیتال برای آموزش آزاد تکامل یافتهاند. در این مقاله توضیحات مختصری از ایجاد دانش دیجیتال با دسترسی آزاد، چشمانداز نشر کتابخانه (به ویژه در علوم انسانی دیجیتال) و همچنین چندین مدل رویکردهای کتابخانه آموزش عالی و ابتکارات نمونه در این حوزه ارائه شده است. این مدلها و ابتکارات به طور گسترده قابلقبول و مقیاسپذیر برای بسیاری از کتابخانههای آموزش عالی در سراسر جهان، حتی در مواردی که تغییرات در آمادگی برای تغییر، اندازه و منابع مالی، کارکنان و منابع فناوری وجود دارد ارائه شده است. نمونههای دنیای واقعی ارائه شده در اینجا بر سه رشته علوم انسانی خاص، تاریخ ایالات متحده آمریکا، هنر و تاریخ هنر و ادبیات و هنر آمریکای لاتین تمرکز دارد. این مثالها خوانندگان را دعوت میکند که ملاحظه کنند چگونه ایجاد دانش با دسترسی آزاد و نشر دیجیتال در کتابخانههای آموزش عالی آنها امکانپذیر و سودمند است.
افضلی پور, حدیثه. (1400). ایجاد دانش دیجیتال: کتابخانه به عنوان ناشر دیجیتال با دسترسی آزاد. نشریه علمی تخصصی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا), 6(1), 8-14.
MLA
حدیثه افضلی پور. "ایجاد دانش دیجیتال: کتابخانه به عنوان ناشر دیجیتال با دسترسی آزاد". نشریه علمی تخصصی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا), 6, 1, 1400, 8-14.
HARVARD
افضلی پور, حدیثه. (1400). 'ایجاد دانش دیجیتال: کتابخانه به عنوان ناشر دیجیتال با دسترسی آزاد', نشریه علمی تخصصی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا), 6(1), pp. 8-14.
VANCOUVER
افضلی پور, حدیثه. ایجاد دانش دیجیتال: کتابخانه به عنوان ناشر دیجیتال با دسترسی آزاد. نشریه علمی تخصصی اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی ایران (ادکا), 1400; 6(1): 8-14.